Topicus

.Finance

Visie op finance

Topicus wil de dienstverlening in de financiële sector eenvoudiger en transparanter maken. We geloven in empowerment van de consument, want uiteindelijk zit de consument aan het stuur, en niet de aanbieder.

Een complexe markt

De financiële sector in Nederland maakt de laatste jaren substantiële veranderingen door. Het was booming business in de jaren 90 en de vroege jaren 0. Na deze periode waarin alles mogelijk leek, kwam de Nederlandse economie in zwaar weer terecht. En ondanks het voorzichtige economisch herstel is de financiële sector in Nederland nog steeds kwetsbaar voor nieuwe schokken.

De onbestendige situatie op de financiële markt heeft onder meer zijn weerslag op de hypotheekmarkt.  De wet- en regelgeving wordt steeds meer verscherpt, de Autoriteit Financiële Markten (AFM) strijdt met hypotheekaanbieders en legt regelmatig boetes op. Serviceproviders en tussenpersonen kennen lastige tijden, voor de consument wordt het verkrijgen van een hypotheek steeds moeilijker, terwijl hypotheekproducten bij voortduring complexer worden.

Transparante dienstverlening

De macht in de financiële keten verschuift. De consument wenst en krijgt meer zeggenschap over zijn eigen hypotheek en regelt straks zelf de renteherziening, bouwdepotdeclaraties, aanvragen voor verhoging van de hypotheek, registratie van wijzigingen in zijn persoonlijke situatie, et cetera. Het productaanbod zal simpeler en doorzichtiger worden en de kosten van handling lager. Adviseurs worden ingeschakeld op het moment dat de consument dat wenst en niet meer omdat dat nu eenmaal vanzelfsprekend is.

Toegankelijk en begrijpelijk

Voor Topicus is het de uitdaging om voor de consument, die meestal een beperkte kennis van hypotheken heeft, processen rondom de hypotheekaanvraag, het beheer en de opzegging toegankelijk en begrijpelijk te maken. Producten en processen worden eenvoudiger en de informatie en de interfaces worden optimaal afgestemd op de wensen en behoeften van diegene waar het uiteindelijk allemaal om draait: de consument.

Ketenintegratie

Topicus’ softwareoplossingen zijn innovatief, vooruitstrevend en gericht op het soepel laten verlopen van de dienstverlening in de financiële sector. Onze specialiteit is ketenintegratie. We willen af van het uitgangspunt dat verschillende softwareleveranciers elk een deel van de keten afdekken met adviessoftware, midoffice- of backofficesystemen. De softwareoplossingen van Topicus dekken de gehele keten.

Standaard waar het kan

Een Finance-project bestaat doorgaans uit een maatwerkimplementatie van het standaardproduct FORCE, een krachtig framework van componenten waarmee een complex administratief systeem relatief eenvoudig is op te zetten omdat het beschikt over diverse basisfunctionaliteiten die in financiële procesafhandeling onmisbaar zijn. FORCE is zeer flexibel in te richten. De (hypotheek)experts van Topicus richten de software optimaal in op basis van eigen kennis en jarenlange praktijkervaring.

Maatwerk waar het moet

We zorgen er altijd voor dat onze oplossingen optimaal passen in de specifieke situatie van de klant. Waar mogelijk voeren we innovaties door, waar nodig creëren we een maatwerkschil om het product heen, zodat voor de klant een geïntegreerde oplossing ontstaat die optimaal aansluit op zijn specifieke situatie.

Ontwikkeling

Ook een goed standaardproduct kan altijd beter. Om de leidende positie in de markt te behouden, steekt Topicus veel energie in het gecontroleerd doorontwikkelen van FORCE. De in een gebruikersgroep verenigde klanten spelen hierin een belangrijke rol. Daarnaast zorgen we vanzelfsprekend voor het correct verwerken van vigerende wet- en regelgeving en voor noodzakelijke technische aanpassingen.

 

JAVA of C#.NET-ers

Topicus zoekt eigenwijze junior Java of C#.NET ontwikkelaars om onze teams te komen versterken. 

Ben je een ontwikkelaar die het liefst steeds ingewikkeldere en complexere problemen wil oplossen? Of vind je het leuk om eens een keer mee te gaan naar een klant en zelf te ervaren welke problemen er opgelost moeten worden? Topicus biedt de mogelijkheden om alle aspecten van de ICT te ervaren.

Vacatures Young Professionals

Topicus staat voor Ketenintegratie en SaaS oplossingen

Evenementen

Batavierenrace 10 mei 2014 - UT/KUN Complete kalender zien

Wij voldoen aan de volgende certificeringen

  • kmnictiz3
  • croppedimage154114-kmnts2
  • croppedimage154114-kmsas2