Over Topicus

Topicus is werkzaam in de sectoren Zorg, Onderwijs en Finance. Wij ontwikkelen nieuwe dienstverleningsconcepten voor onze klanten waarbij de mogelijkheden van moderne technologie optimaal benut worden.

 

Onze visie, ons bedrijf

Innovatie, efficiency binnen en tussen marktpartijen, meer service, betere prestaties, empowerment, selfmanagementcockpits. Kortom, Topicus zorgt met haar kennis en techniek voor beter functionerende ketens voor alle stakeholders. Onze ambitie ligt in het samen met de huidige ketenpartners innoveren van de ketens (de mogelijkheden van moderne technologie beter benutten), deze rationaliseren (meer kostenefficiënt maken) en vooral professionaliseren via volwassen en comfortabele proposities richting de klanten van onze ketenpartners.

Wat draagt Topicus bij?

Topicus genereert ideeën, maakt systemen gericht op ketenintegratie, investeert in betere oplossingen, ontzorgt organisaties, instellingen en individuen, en ontwikkelt samen met haar partners voortdurend door. Topicus neemt zelf nadrukkelijk een risicodragende positie in en zoekt bewogen partners om samen iets moois en nieuws in de complexe ketens van zorg, onderwijs en finance te realiseren. Topicus weet dat het beter kan en wil dit bewijzen. Ketenintegratie leidt tot lagere kosten, flexibele ICT en hogere opbrengsten. Zakendoen met Topicus betekent geld verdienen in plaats van wegbrengen. Meer bereiken met minder inspanning, dat is onze missie, onze drive en ons doel.

Hoe pakt Topicus dat aan?

Bij ambitie horen kapitaal, zeer goede en gedreven medewerkers, kennisdeling en een passende bedrijfsstructuur. Ons antwoord op de steeds toenemende behoefte om snel en alert te reageren op marktmogelijkheden en -veranderingen is een autonome celstructuur waarin de kennis over ICT en de keten bij elkaar komt en geborgd is. Onze medewerkers werken adequaat samen met onze businesspartners om de ICT van de ketens vorm te geven, te ontwikkelen en te onderhouden. We willen de betrouwbare schakel zijn waarmee iedereen in de keten graag samenwerkt.

Werkklimaat

Het kunnen binden van goede mensen is een voorwaarde voor succes, en ons belangrijkste asset. Het enorme succes van Topicus in de afgelopen jaren trekt dat talent aan. Talent werkt immers graag met talent en zo hoort dat ook. Ons strategisch medewerkersbeleid bestaat vooral uit het willen laten groeien van werknemers, zowel in kennis als in effectiviteit en uitstraling. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze medewerkers de lat voor zichzelf hoog leggen. En we doen er ook alles aan om ervoor te zorgen dat die lat bereikt wordt. Dat dit werkt hebben we gemerkt: Topicus kent nauwelijks verloop, heeft een goede instroom van hoogopgeleid talent en een organisatie die met de dag professioneler wordt.

TopiConf 6

Op 14 maart 2013 vond de 6e editie van de conferentie TopiConf plaats in de Deventer Schouwburg

Enthousiaste collega’s werden uitgedaagd om hun kennis, visie, interesses en ideeën op gebied van technologie, business, testen en methodologie met elkaar te delen. ICT studenten en young professionals waren ook van harte welkom en in groten getale aanwezig.

naar TopiConf

Werken bij Topicus

Ben jij een HBO- of WO ICT-er en wil je werken in een klein team bij een van de snelst groeiende ICT-bedrijven van oost Nederland? Kijk dan hier naar jouw mogelijkheden.

Werken bij Topicus

Topicus staat voor Ketenintegratie en SaaS oplossingen

Wij voldoen aan de volgende certificeringen:

  • kmnictiz3
  • croppedimage154114-kmnts2