Visie op Onderwijs

Onze droom is onderwijs op maat voor iedere leerling. Onderwijs dat aansluit bij het niveau van de leerling en dat voortbouwt op bewezen competenties. Met betrokken ouders en goed geïnformeerde schoolleiders. Met leerkrachten die zich volledig kunnen concentreren op het geven van onderwijs.

Van leerlingadministratie naar leerlinginformatie

Vóór 2004 waren leerling-administratiesystemen vooral dat: systemen waarin administratieve gegevens van leerlingen vastgelegd werden. Moderne leerlinginformatiesystemen spelen een cruciale rol in de informatievoorziening binnen scholen. Leerlingen, leerkrachten, schoolleiders en ouders vertrouwen dagelijks op deze systemen voor het bijhouden en raadplegen van leerresultaten, het huiswerk, het rooster en de vele andere gegevens.

Sinds Topicus in 2004 met ParnasSys op de markt kwam heeft het een leidende rol gespeeld in deze ontwikkeling. In 2006 volgde SOMtoday, twee jaar later EduArte en Alluris. Samen bevatten deze moderne, web-gebaseerde applicaties nu de gegevens van 1,7 miljoen actieve leerlingen in het PO, VO, MBO en HO. Topicus is ook actief in de kinderopvang. Via Digdag blijven ouders gedurende de dag op de hoogte van de activiteiten van hun kinderen.

Onze visie

Onze droom is onderwijs op maat voor iedere leerling. Onderwijs dat aansluit bij het niveau van de leerling en dat voortbouwt op bewezen competenties. Onderwijs waarbij leerkrachten zich kunnen concentreren op de leerling. Onderwijs met betrokken ouders en goed geïnformeerde schoolleiders.

Ook in het digitale tijdperk zal onderwijs draaien om de leerkracht. Verbeteren van het onderwijs betekent de inzet van leerkrachten efficiënter en effectiever maken. Topicus levert hier op verschillende manieren een bijdrage aan:

  • Leerlingen eenvoudig toegang te geven tot digitaal lesmateriaal;
  • Leerresultaten presenteren op overzichtelijk dashboards zodat leerkrachten instructie op maat kunnen leveren;
  • De betrokkenheid van de ouders vergroten door middel van ouder-apps;
  • Schoolmanagement toegang geven tot betere stuurinformatie, inclusief benchmarking van resultaten tegen die van andere scholen en vroegtijdige signaleringsfuncties.

Topicus staat voor Ketenintegratie en SaaS oplossingen

Wij voldoen aan de volgende certificeringen:

  • kmnictiz3
  • croppedimage154114-kmnts2