Bedrijfscultuur

Topicus, de ICT-dienstverlener uit Deventer die het allemaal net even anders doet. Onze eigenwijze manier van werken betekent geen ingewikkelde projectaanpakken en onnodig management. Sterker nog, door het werken in kleine teams en met de modernste technieken zijn onze SaaS-oplossingen de concurrentie ver vooruit. Lees hier wat ons speciaal maakt, of wat wij voor jou te bieden hebben.

Topicus is anders. Anders dan welk softwarebedrijf dan ook. Onze unieke cellenstructuur met maximaal 25 medewerkers per team blijkt optimaal voor de sfeer en de cultuur: klein genoeg om lekker persoonlijk te blijven, maar groot genoeg om uitdagende projecten aan te gaan, want we zijn inmiddels wel tot meer dan 550 medewerkers gegroeid. Bij elke cel staan innovatie en doorgroeimogelijkheden voorop en voor nieuwe cellen zoeken we ambitieuze collega’s om nieuwe markten te veroveren.

Detachering? Liever niet!

Wij willen verantwoordelijk zijn van het begin tot het eind en daar worden we dan ook graag op aangesproken. We doen niet aan detachering: onze kracht ligt in de persoonlijke benadering. Je kent je collega’s, je werkt met plezier en op een vaste locatie. Dit geeft je zekerheid, ook op lange termijn en dat is veel meer waard voor zowel Topicus als voor jou!

Doorgroei en ontplooiing

Functieprofielen en taakomschrijvingen kennen we niet. Wij zijn er van overtuigd dat de kwaliteiten die jij bezit het best tot uiting komen in een vrije cultuur. Wat dit inhoudt? Dat bepaal je zelf! Ben je een programmeur die het liefst steeds ingewikkeldere en complexere problemen wil oplossen? Prima! Vind je het leuk om eens een keer mee te gaan naar een klant en zelf te ervaren welke problemen er opgelost moeten worden? Ook prima! Topicus biedt de mogelijkheden om alle aspecten van de ict te ervaren. Hierdoor kan je dan ook razendsnel groeien en ligt je carrière aan je voeten! Ieder half jaar vindt er een evaluatie plaats en geven wij feedback op jouw prestaties, waarin je je zou kunnen verbeteren en geven wij jou ook de mogelijkheid om ideeën over jouw ontwikkeling op tafel te leggen. Wij vinden jouw feedback net zo belangrijk en zo kan je altijd een richting op die het beste bij je past!

En meer…

Uiteraard gebeurt er binnen en buiten Topicus nog veel meer. Zo wordt er ieder jaar een geheel verzorgd uitstapje georganiseerd waarin we een weekend weg gaan met de hele club, uiteraard geheel vrijblijvend. Ieder jaar in oktober wordt de TopiConf georganiseerd, de conferentie waar we elkaar op de hoogte brengen van de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Het einde van het jaar sluiten we feestelijk af met een eindejaarsdiner. Naast dit alles organiseren we veel activiteiten om het werk heen. Regelmatig zijn er LAN-party’s, paintballwedstrijden, kartchallenges, poker- en sportavonden. Iedere eerste donderdag van de maand drinken we met z’n allen onze eigen trots van het fust: de Topicus Gifkikker. Dit doen we in ons eigen nieuwe pand aan Singel 25.

Topicus staat voor Ketenintegratie en SaaS oplossingen

Wij voldoen aan de volgende certificeringen:

  • kmnictiz3
  • croppedimage154114-kmnts2